05-Tysvaer-kommune

Tysvær kommune har fått en forenklet og mer moderne logo.

I tillegg har vi utarbeidet et designkonsept som gir dem en identitet og flere virkemidler i sin grafiske verktøykasse.

Bakgrunn

En kommune er en sammensatt organisasjon med mange ulike roller som skal kommunisere med hele befolkningen. Tysvær kommune ønsket å framstå mer levende, tydelig og enhetlig.

Oppgaven var å lage en brukervennlig visuell identitet, fleksibel nok til å både være seriøs og folkelig. En dynamisk merkevareplattform, gjenkjennelig på alle nivåer og som reflekterer et stort mangfold av tjenester og aktiviteter.

Etter et godt innsiktsarbeid startet vi med å gjøre noen små, men viktige justeringer av eksisterende kommunelogo. Med hensyn til universell utforming valgte vi en skrift med god lesbarhet og deretter tydeliggjorde vi illustrasjonen i kommunevåpenet.

Resultatet er en forenklet og mer moderne logo.

01 Tysvær kommune

Fargepalett

I forlengelse av logoen utarbeidet vi grafiske elementer med tilhørende fargepalett. Fargene i identiteten gjenspeiler det som beskriver kommunen og det befolkningen setter pris på. Vi har valgt en rik fargepalett der fargene komplementerer og gir stort potensiale for å skape gode og levende uttrykk.

02-Tysvaer-kommune

Tysvær-hegren

Den karakteristiske hegren er et kjent symbol fra Tysværs kommunevåpen. Basert på dette tegnet vi en ny hegre-illustrasjon som er satt sammen av ulike geometriske former.

Formene i hegren er viktige virkemidler i identiteten og kan danne mønstre, border og illustrasjoner i ulike farger. Dette gir mange visuelle muligheter til å skape både lekne og mer formelle uttrykk, samtidig som det gir en tydelig og enhetlig avsenderidentitet.

03-Tysvaer-kommune
04-Tysvaer-kommune
05-Tysvaer-kommune
06-Tysvaer-kommune
07-Tysvaer-kommune
08-Tysvaer-kommune
09-Tysvaer-kommune
11-Tysvaer-kommune
12-Tysvaer-kommune
13-Tysvaer-kommune
14-Tysvaer-kommune

Teamet

Øystein Olsen

Øystein Olsen

Fagleder expo
Anne Grete Müller

Anne Grete Müller

Teamleder
+47 994 09 333

La oss ta en prat!

Har du et prosjekt på gang? Skriv inn din e-post­adresse, så tar vi kontakt.

"*" obligatorisk felt

Prosjekter