fremhevet_wide_stangaland_skole_karmoy_kommune_appex

Appex har levert veggdekor og utsmykning til nye Stangaland barneskole i Karmøy kommune

Bakgrunn

Nye Stangaland barneskole i Kopervik på Karmøy sto klar til bruk i august 2022.

Kjent som «den store vennlige skolen» er dette en av landets største barneskoler, som sammen med uteområdet også fungerer som en aktivitetsarena og møteplass for områdets og kommunens øvrige innbyggere.

Appex fikk i oppdrag å skape en unik og utradisjonell installasjon på den 8 meter lange veggen i vestibylen, rett innenfor hovedinngangen. For alle som står utenfor og ser inn, eller som bruker denne inngangen, vil veggen være det første man ser.

For et herlig «blankt ark» å jobbe med! Hovedfokuset skulle være å «få naturen inn» samt å treffe målgruppen – barna. Videre skulle installasjonen harmonere med øvrig arkitektonisk uttrykk.

Kunden hadde en visjon om at det endelige resultatet skulle fange essensen av det å være barn – i lek og i glede. Videre ønsket de at utsmykningen skulle kunne leve sammen med skolen fremover i årenes løp. Mottoet til skolen – trygg, aktiv, nysgjerrig – ble vektlagt og ønsket videreført i utsmykningen.

appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_8

Resultatet

Vår visjon for utsmykningen utformet seg raskt; installasjonen skulle være en videreføring av skogen og naturen utenfor skolebygget. På denne måten skulle vi «få naturen inn», og spille videre på elevenes nysgjerrighet.

Området rundt Stangaland skole består av skog, myr, bekk, kulturlandskap og dyreliv som blir en del av elevenes boltreplass. I tillegg er tema for kunstprosjektet, som pryder skolens uteområde, “Torvmose”, og med vår visjon av en innendørs videreføring av dette ville sirkelen bli sluttet.

Løsningen ble et relieff av et stilisert tre i eik, et slags «kunnskapens tre», hvor det bor fugler og dyr. Tanken er at treet skal kunne endres etter årstid, høytid og andre merkedager – epler på høsten, flaggrekke til 17. mai, eller snøfnugg på vinteren. 

I tillegg ønsket vi å gi rom for at elevene selv kunne dekorere installasjonen, gjerne i form av selvlaget julepynt i førjulstiden. Mulighetene er mange, men den generelle tanken er at treet kan inspirere til aktivitet gjennom involvering og kreativitet.

I vestibylen for øvrig videreføres temaet med en installasjon av en «svevende» fugleflokk, frest ut i eik – enkelt og lekent. Utformingen og materialbruken er samstemt med interiør, farger og uttrykket ellers i bygget som har høy standard og kvalitet for å sikre holdbarhet og bærekraft over tid 💚

Vår samarbeidspartner Optimal Bygg & Interiør har stått for produksjon og montering.

appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_9
appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_5
appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_6

Vi er meget fornøyde med både arbeidet, effektiviteten og kreativiteten. Appex forstod hva vi ønsket og installasjonene er godt mottatt av elever, ansatte og andre brukere av skolen. Kommunen takker Appex for et flott resultat!

Linda Velle Sjøen, utvikling- og driftssjef i Karmøy kommune
appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_10
appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_3
appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_7
appex_karmoy_kommune_stangaland_barneskole_0

Takk og gratulerer!

Appex takker for et inspirerende oppdrag og denne unike muligheten til å bidra med en permanent installasjon i Karmøy kommunes nye storstue!

Samtidig gratulerer vi skolen og Karmøy kommune med tildelingen av prisen Årets Skolebygg 2023 samt Rogaland Fylkeskommunes Tilgjengelighetspris! 👏

Teamet

Stefaine Åsheim

Stefanie Åsheim

Prosjektleder og markedsfører
+47 958 77 726
Aase Kjær

Aase Kjær

Senior designer

La oss ta en prat!

Har du et prosjekt på gang? Skriv inn din e-post­adresse, så tar vi kontakt.

"*" obligatorisk felt