Vinkel Arkitekter er tidligere Arkitektfirmaet Knut Kolstø og har røtter tilbake til 1979. I dag består Vinkel Arkitekter av 3 arkitekter med utdannelse og praksis fra Trondheim, Bergen og Dublin. Selskapet holder til i Aksdal Næringspark i Tysvær kommune.

Etter å ha overtatt firmaet de alle hadde jobbet i over lang tid var behovet for et eget navn og identitet tydelig – og de ønsket noe spesielt – noe annerledes. Løsningen vår var en logo med særpreg og et minimalistisk formspråk som symboliserer selve formgivnings-prosessen, sammensetning av elementer – funksjonalitet – tilnærmingen til prosjekter – altså den dynamiske dialogen i prosessen. Formene i logoen nærmer seg hverandre og danner på en subtil måte en V og en A. Dynamikken videreføres i form av at logoen lever, er high tech og spiss. 

vinkel-logo-2-1920x1080-1

En visuell identitet skal kunne gjenkjennes uten at logoen nødvendigvis må fremkomme. Designelementene er en del av byggesteinene som skal hjelpe til med nettopp dette. Vi har valgt å trekke ut former fra logoen som skal være med å understreke Vinkel Arkitekter som avsender. En annen spennende måte å formidle identiteten på kan være gjennom ulike sammensetninger av logosymbolet – eksempelvis i form av forskjellige mønster. I mange tilfeller kan nettopp den rette vinkelen være det som løfter prosjektet til noe helt spesielt.

Vinkel_artikler

Som profilfont ble vakre, grafiske og stilrene Futura valgt. Fonten har et visuelt språk som baserer seg på geometriske former, spisse vinkler og et minimalistisk uttrykk. Den passer derfor svært godt til både navn og symbol til Vinkel Arkitekter.

Fun fact: Futura ble utviklet som et bidrag til New Frankfurt-prosjektet, et radikalt og rimelig boligprosjekt i Frankfurt, Tyskland som mange anerkjente modernistiske arkitekter på den tiden var involvert i. Den ble beskrevet som “vår tids skrift” og “et ansikt som representerer den nye typografien til den europeiske avantgarde”!

Vinkel_artikler2

Må si at dere har gjort en utrolig bra jobb,
vi er kjempefornøyd med den nye profilen vår!
Og får masse skryt.. :-)

Eli Hovland, daglig leder og arkitekt i Vinkel Arkitekter

Teamet

Pål Osmundsen

Pål Osmundsen

Seniorrådgiver og produktansvarlig
+47 416 07 871
Aase Kjær

Aase Kjær

Senior designer
Gunnar Kvilhaug

Gunnar Kvilhaug

Digital kreatør

La oss ta en prat!

Har du et prosjekt på gang? Skriv inn din e-post­adresse, så tar vi kontakt.

"*" obligatorisk felt

Prosjekter