Appex Pepperkaker

Se hvordan logoen vår ble til pepperkaker og årets julegave!

Vi legger alltid ned en god porsjon kreativitet og lidenskap i vår årlige lille julegave til gode kunder og samarbeidspartnere. I fjor laget vi Appex Puzzle som ble godt tatt imot. I år ville vi lage spesielle pepperkaker.

Det ble kakeformer all the way from The Czech Republic, heftig baking i byens bakestue Naturbakst, julekort trykket på god gammel letterpress hos HBO, spesialpregede esker og en fin førjulpakkeseanse på kontoret. Phew! Mye greier, men himla kjekt!

Se filmen og ta imot julestemningen du også, detaljene finner du nederst i artikkelen :-)

https://vimeo.com/149163083/

Tusen takk for samarbeidet i 2015.
Vi ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

— Hilsen alle oss i Appex

I utgangspunktet ville vi lage hele konseptet lokalt, gjerne ved hjelp av våre kunder. Det klarte vi på alt, bortsett fra pepperkakeformene. Vi hadde noen runder med lokale blikkenslagere, men ingen så synet på å lage Appex-logoen om til pepperkakeformer høyde 8 cm.

Vi måtte derfor ta verdensveven til hjelp og endte til slutt opp i Tsjekkia av alle steder. Der var det et lite selskap som hadde lidenskapen og vi ble overrasket over den gode kvaliteten når kakeformene endelig kom i hus sent i november.

Deretter gikk vi til Karianne og Svein Arne hos Naturbakst og presenterte idéen, de var ikke vanskelige å be. Produksjonen av 3000 Appex Pepperkaker gikk unna i en fei av kyndige hender i byens bakestue.

Det tilhørende jule- og takkekortet ble etter en brainstorming på whiteboard’en designet av vår egen kommunikasjonsavdeling. Vi bestemte oss for å benytte den gode gamle letterpress metoden ved trykking – vi mente det ville gi et spesielt eksklusivt uttrykk med en anelse preg i arket.

Det var også artig å spille på tradisjon og gamle teknikker – det hører julen til, selv i den digitale tidsalder.

Vi visste at Haugesund Bok & Offset (HBO) hadde en gammel original Heidelberg letterpress stående og Ørjan var med på notene. Maskinen ble satt i stand på rekordtid og gammelt tradisjonsrikt håndverk ble vakt til live igjen. Nice!

Med alle ingredienser på plass, inkludert flotte pregede esker fra Norengros, var det duket for et skikkelig juleverksted i The Appex Diner.

Med gløgg i koppen, julemusikk på anlegget og en god porsjon lidenskap for å skape en bedre opplevelse for våre kunder og samarbeidspartnere, ble Appex Pepperkakene 2015 behørig pakket og klargjort for levering.

God jul :-)