Ti ting å gjøre på sommerkontoret

Sikre en produktiv og gøy kontorsommer! 🌸

Sommeren er her, og selv om solen kan lokke med fristende fridager og ferieplaner, må noen holde fortet på kontoret. Selv når kunder, samarbeidspartnere og kolleger har gått inn i feriemodus, er det mange måter å krydre arbeidsdagen på – og samtidig være produktiv.

Bruk denne tiden til å gjøre ting du kanskje ellers ikke får tid til eller kan prioritere. Her kommer noen tips til deg som kjører kontorsommer!

1. Slett e-post 📧

Visste du at du kan spare strøm og dermed redusere utslipp ved å slette e-poster i innboksen din? Slett e-poster du ikke trenger, og slipp datasentrene og serverene fri for unødvendige mega- og gigabytes. Ikke bare er det nyttig for miljøet å slette e-post, det er også bra for personvernet å slette informasjon du har hatt lagret i innboksen!

2. Organiser og rydd 💻

Selve kontoret og kontorplassen kan ha godt av en ryddesjau, men også filene på PC’en bør ligge på rett plass. Organiser, lag system og skriv gode og intuitive filnavn, slik at filene er lett tilgjengelige både for deg og kollegaene dine. I Appex har vi utviklet en egen navngivningspolicy for full kontroll. Hovedessensen er at alle filer blir merket med år, måned og eventuelt dato + navn på kunde.

Rydd både i egen PC, men også i fellesmappene!

3. Finn på noe gøy 🤹‍♀️

Et hyggelig påfunn i lunsjen, en ukentlig challenge, quiz eller en turnering av noe slag. I vårt tilfelle blir det ofte biljard. Nå er det tid for å ha det litt ekstra gøy på kontoret!

4. Planlegg høsten 🗓️

En god plan er nøkkelen til suksess, synes vi. Sommeren er en perfekt anledning for å planlegge kommende prosjekter, initiativer og tiltak. Gå høsten i møte med en plan, så er du forberedt når travlere dager kommer.

5. Oppdater nettsteder og sosiale medier 📲

Kanskje er tiden inne for å oppdatere nettstedet med ny informasjon og nytt innhold, eller kanskje har bedriftsprofilene i sosiale medier godt av nye forsidebilder eller profilbilder? Dersom høsten byr på et webprosjekt, eller du ønsker en helhetlig plan for innhold i sosiale medier, er vi her for å bistå!

6. Kjør kompetanseheving 🤓

Webinarer, kurs, fagartikler, podkast eller tutorials på YouTube. Mulighetene er mange for å bli enda bedre i sitt fag, øke kunnskapen om spesifikke programmer eller tilegne seg helt ny kompetanse.

7. Send en sommerhilsen ☀️

En hyggelig melding til en kunde, samarbeidspartner eller kollega er en fin måte å bygge eller forsterke en relasjon på. Hvem setter vel ikke pris på en hyggelig hilsen?

8. Slipp kreativiteten løs 🎨

Bruk tiden på å klekke ut de gode ideene. Kjør brainstorming-øvelser og virkelig grav for å finne det kreative, unike gullet.

9. Sett i gang grønne initiativer 🍃

Sikre at kildesorteringen fungerer som den skal, planlegg en intern bærekraftkonkurranse eller kjør søppelplukking i nærområdet. Kanskje er det tid for å ta fatt på den Miljøfyrtårn-sertifiseringen du lenge har tenkt på?

10. Evaluér 🧐

Bruk tiden til å gjennomgå tidligere prosjekter. Noter suksessfaktorer og forbedringspotensiale, slik at du kan strekke deg enda lenger når høstens travle tider setter inn.

La oss ta en prat!

Har du et prosjekt på gang? Skriv inn din e-post­adresse, så tar vi kontakt.

"*" obligatorisk felt