Ergo – et digitalt verktøy for å redusere sykefravær

Vassbakk og Stol lanserer nytt digitalt verktøy for å få bukt med muskel- og skjelettplager i anleggsbransjen.

Med komiker Hans Morten Hansen på lag og skreddersydd innhold tilpasset konkrete arbeidsoppgaver, skal opplæringsverktøyet Ergo redusere bransjens økende sykefravær.

Det heldigitale opplæringsprogrammet Ergo forteller hvordan man effektivt reduserer risikoen for muskel- og skjelettplager. Velg hva du jobber med og løsningen skreddersyr innholdet til deg.

– Sykefraværet i anleggsbransjen er høyt, og over 40 prosent av dette skyldes muskel- og skjelettplager. Vi har lenge hatt fokus på sikkerhet i utførelsen av tjenestene våre, og nå var tiden inne for å gjøre et løft for helsen, forteller HMS/KS-leder Aslaug Jakobsen i Vassbakk og Stol AS.

Se introduksjonsfilmen her

I Ergo får ansatte i bransjen selv fortelle om utfordringer og løsninger gjennom intervjuer. Dette styrker opplevelsen av at Ergo er et produkt for bransjen – laget av bransjen selv. En kompis som vil deg godt.

Som et av virkemidlene for å engasjere er Ergo utstyrt med små morsomme filmer med komiker Hans Morten Hansen (kanskje mest kjent som Gullestad i «Side om side» på NRK1).

Vassbakk og Stol er en av initiativtakere bak Ergo. Sammen med AktiMed og det kreative teknologiselskapet Appex, har de utviklet en digital verktøykasse med fokus på ergonomi, skreddersydd for anleggsbransjen. Regionale verneombud (RVO) og Skanska har finansiert prosjektet.

Sjekk ut Ergoappen her

Teamet

Eivind Fiksdal

Eivind J.W. Fiksdal

Fagleder multimedia
+47 975 70 102
Aase Kjær

Aase Kjær

Senior designer
Appex_2021_Ansatte _Ola Alsaker_206993

Ola Alsaker

Senior systemutvikler
Gunnar Kvilhaug

Gunnar Kvilhaug

Digital kreatør

La oss ta en prat!

Har du et prosjekt på gang? Skriv inn din e-post­adresse, så tar vi kontakt.

"*" obligatorisk felt