13. mai 2024 — Anne Grete Müller

Hva er godt design?

Litt for ofte hører vi folk uttrykke at design ikke er så viktig for dem. «Bare gi meg noe som virker».

Dette gjenspeiler en klassisk misoppfatning om at design handler om overfladisk estetikk. Sånn er det ikke. Godt design handler om en helhet med tiltalende, funksjonelle og brukervennlige løsninger – som virker!

Design er dermed en strategisk investering i din merkevare. Her skal du få mine beste argumenter for hvorfor det er så viktig. 👇

🎯 Førsteinntrykket er varig

La oss starte med visuell identitet. Logo og identitet er din bedrifts ansikt utad. Alle vet at du ikke får en ny sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Hvordan din bedrift tar seg ut på nettet, på fasader, i lokaler, på messer, bekledning, kjøretøy og trykksaker gir et varig inntrykk i markedet av hvordan din bedrift faktisk er på innsiden.

Ser identiteten din uproff ut, er det kort vei til du blir oppfattet som uproff. Lyser det kvalitet av det visuelle, gir det med en gang inntrykk av at du er en profesjonell, pålitelig og troverdig aktør. Det handler om å respektere seg selv og gjenspeile den suksessen du er og vil være.

🌟 Gjenkjennelighet og identitet

Tenk på de store merkene du respekterer; de har alle en identitet som er lett gjenkjennelig. Godt design gir merkevaren din en stemme og en personlighet som kundene kan relatere til. Det handler om å kommunisere verdier og misjon.

Hvert element er en del av en større fortelling om hvem dere er som bedrift. Bevisst design sørger for at disse meldingene er tydelige og i samsvar med din bedrifts mål.

Godt design er en kraftig strategi som kan gi din bedrift en konkurransefordel og bygge sterke bånd med kundene dine.

Anne Grete Müller, teamleder
Anne Grete Müller

🎭 Differensiering

Ikke minst vil godt design bidra til å skille deg fra dine konkurrenter, og sørge for at du i det hele tatt blir lagt merke til i mylderet. Unikt design gir ikke bare oppmerksomhet, men skaper også et konkurransefortrinn ved å være minneverdig og engasjerende.

⚙️ Brukervennlighet og funksjon

Fra nettsider til emballasje; design påvirker hvordan kundene samhandler med produktene dine. Det handler altså ikke bare om å se bra ut, men også om å være brukervennlig og funksjonell. Det beste designet er det som forbedrer kundeopplevelsen.

👥 Målgruppetilpasning

Godt design er ikke universelt; det er skreddersydd for målgruppen din. Ved å forstå kundenes preferanser og behov, kan en god designer skape en mer effektiv kommunikasjon som appellerer til de riktige menneskene.

🏛️ En varig investering

Design er ikke underlagt flyktige trender. Kvalitetsdesign er tidløst og gir derfor en langsiktig verdi som på sikt også er kostnadseffektiv. Se på det som en investering som varer, og som hjelper din bedrift med å opprettholde relevans over tid.

Konsept

Godt design er altså en kraftig strategi som kan gi din bedrift en konkurransefordel og bidra til å bygge sterke bånd med kundene dine.

Dette betyr også at godt design er uforenlig med hastverk, innfallsmetoden, personlig smak og ufaglærte utøvere.

Bak godt design ligger derimot solid kunnskap, forarbeid, analyser, testing og ikke minst et tett samarbeid med deg som kunde.

I Appex jobber en rekke faglærte designere, spesialiserte for å kunne ta din merkevare til nye høyder. Du mer enn velkommen til å utfordre oss!

I Appex brenner vi for godt design!

Appex kan hjelpe med:

  • 🎨 Grafisk design
  • 🌐 Webdesign
  • 🖥️ UX/UI-design
  • 🏛️ Utstillingsdesign
  • 🪑 Interiørdesign
  • 🛍️ Pakningsdesign
  • 🎬 Animasjon
  • 📷 Film/foto
  • 🔊 Lyd

La oss ta en prat!

Har du et prosjekt på gang? Skriv inn din e-post­adresse, så tar vi kontakt.

"*" obligatorisk felt