Velkommen til Appex!

Det ligger mye innsats, kreativitet og lidenskap bak våre nye lokaler – bli med så skal du få se!

Appex er et kreativt teknologiselskap. Vi leverer løsninger innen kommunikasjon, web/systemutvikling og skytjenester. Etter hvert er vi blitt 40 kolleger på hovedkontoret i Haugesund og på denne tiden i fjor satt vi så og si oppå hverandre. Noe måtte gjøres. Vi fikk huseier med på notene og lot kreativiteten flomme!

Resultatet er 750 kvadratmeter moderne og funksjonelle kontorlokaler med masse spennende detaljer, som vi håper skal bidra til økt motivasjon, effektive arbeidsdager og gode leveranser til våre kunder. Alt er utformet i henhold til vår grafiske profil, vi har innredet selv og bygget både kantine og amfi!

Først skal du få se noen generelle bilder (klikk for større utgaver) og scroller du lenger ned mangler det ikke på detaljer. Helt til slutt kan du se The Progress Bar :-)Sammen med Arkitektfirmaet Knut Kolstø satte vi rammene og dro det hele opp i 3D. Deretter brukte vi Sketchup til å tegne inn detaljer og planlegge. Vi bestemte oss for å bruke profilfargene våre (blåfarger og sort) og kryssfinér som gjennomgående materiale.

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene og mye av prosjektet ble til underveis. Vi liker å jobbe slik, det er akkurat som å utvikle software, du kan ikke si hvordan alt skal bli på forhånd, men må starte tidlig og justere etter hvert – når tilbakemeldingene kommer og du får tatt og følt på ting.

Positive håndtverkere med Per og Chris hos Jensen Bygg i spissen tok utfordringene på strak arm – og alltid med godt humør!


Det er ikke mange som kan si at de har bygget logoen inn i veggen – og det er iallefall ikke mange som har gjort vindu av den! Vi har gjort begge deler.

Det var kanskje en vill idé, men snekker Per tok utfordringen og laget vindu av gips og MDF med tykt glass i midten. Det ble veldig bra og er litt av et blikkfang ved inngangen til lokalene våre.I dette prosjektet har vi satt utrolig mange gode idéer ut i live! Det har vært altoppslukende og krevende, men vi har stått på og er veldig fornøyd med resultatet.

— Prosjektgruppen i Appex

Vi har egentlig bare fått et par nye møterom, men også de vi hadde fra før har fått teppefliser og er malt på nytt. Stolene er også flett nye! Vi gikk noen runder for å finne riktig form og farge – og når vi først var igang ville vi ha Appex-stjerna vevd inn i seteryggen. Sterling tok utfordringen – vi synes det ble staselig!

Hvert møterom har fått navn F1, F2 etc. – etter funksjonstastene på tastaturet, you see? Bokstavene er frest ut i kryssfiner og brukt gjennomgående i lokalet.

Som en følge av byggeprosjektet har vi også utviklet et nytt produkt – vi kaller det Appex Roomr. Rett og slett en programvare som kobler seg til aktuell møteromskalender i Office 365 og viser hva som skjer. Utfreste kryssfinér-rammer og et lite Android-nettbrett gjør susen! Ta kontakt om du også vil ha :-)
Så var det Appex Amfi – et byggverk i seg selv! En herlig realisering for å stimulere til økt kompetanseoverføring og spennende foredrag for våre kunder. Kryssfinér utførelse med glassrekkverk rundt og to arbeidsplasser bak. Legg merke til putene som vi har fått sydd i riktig farge og stoffet som også er brukt inni boksene bak.

På motsatt side har vi så The Appex Wall, med en 4-skjerms løsning og lydanlegg med trøkk. Vi har også gjenbrukt neonlys-stripene fra de forrige lokalene i sokkelen. Det gir det hele en ekstra dimensjon.

Noe av det mest spesielle er likevel talerstolen som henger på svingarmer inne i veggen og som kan dras ut ved behov. Plassbesparende og meget nice!

Hos Appex har vi virkelig fått brynt oss og oppgavene har gått langt utover det man vanligvis forbinder med å bygge kontorer. Et spennende oppdrag!

— Per Jensen, innehaver av Jensen Bygg

Kjøkkenet fra Neumann har fått en kasse rundt seg med innebygde skjermer ovenfor. Appex Digital Skilting driver budskapene på disse som også er synlige fra utsiden gjennom den store glassfasaden.

I tillegg har vi brukt kjøkkenelementer for å bygge en smart «øy på hjul» hvor vi serverer maten og lagrer bestikk, tallerkener, kopper og glass – som selvsagt også har fått riktig profilering.

Kantinebordplatene er laget på snekkerverksted – i kryssfinér. Alt av kryssfinér er behandlet med hvitpigmentert matt klarlakk. Gulvet er slipt og lakket med matt klarlakk.Bevisst bruk av lys, balanserte farger, teppefliser og god himling gir dempet stemning i kontorlandskapene og bidrar til at smarte hoder får jobben gjort.

Med nye fronter er det gamle IKEA-kjøkkenet vårt blitt til Appex Device Lab. Her tester vi løsningene vi lager på ulike typer telefoner, nettbrett og skjermer.

Den svære logoen som vi før hadde i vinduet mot veien har vi malt mørk og limt på veggen som et design-element. Vi har i det hele tatt hatt stort fokus på gjenbruk i utarbeidelsen av de nye lokalene.
Det er sjelden vi får være med på så detaljerte og gjennomførte prosjekter!

— Bård Helge Langelandsvik, prosjektleder elektro i Caverion

Benker og skjenker har vi designet og bygget fra bunn. De er blitt flotte møbel med innlagt lys og spesialsydde puter. Ulike IKEA-skrog har fått nye håndlagede dører – i kryssfinér må vite. For å toppe det hele har vi til og med designet og frest ut spesielle dørknotter med Appex-stjernen i midten!

Det er ikke fritt for at lidenskap og stolthet comes to mind…

Til utsmykning har vi laget et relieff av vinklene i logoen vår. Disse er frest ut i ulike tykkelser og limt på veggen, men ikke før hver og en var grunnet og malt to strøk – samtlige 160 stk. Phew!

Hva gjør man ikke for kunsten :-)
Og til slutt – The Progress Bar! Mest brukt på ettermiddagstid med eget-brygget øl på tap, øl- og vinglass med logo og innfelt lys i både front og hylle. Kan fint kombineres med et slag fussball.

«Lønningspils» blir aldri det samme!Takk til alle som har bidratt, spesielt Raglamyr Eiendom, Arkitektfirmaet Knut Kolstø, Jensen Bygg, MCP Maling, Caverion, Neumann, Sterling (Rom For Flere), Galleri Møbelstoff, 4Sound, Assist, Tonjer Skilt & Dekor, Rico Gruppen, TM Bygg, Promo 1, Stanley Security, Yrkesinnredning, Fjeldkårstad Gulv, Gulvleggeren og Mecan.

Jorunn, Aase, Pål, øvrige ansatte og ikke minst alle våre kunder som har vært tålmodige i byggeperioden.

Tusen takk!

Tore Fremmersvik
Daglig leder og prosjektleder