Vi har vært gjennom en spennende reise de siste tre månedene og Appex sitt nye hjem hadde offisiell åpning fredag når vi tok i mot 160 gjester.

Vi skulle vel egentlig bare bygge et nytt møterom og flytte spisebordet noen meter, men prosjektet har fått i seg så uendelig mye mer.

Lys og skilt inne på The Appex Diner.

Lys og skilt inne på The Appex Diner.

Som vanlig deler vi mer enn gjerne og her kan du lese om hvordan The Appex Diner og The New York Wall ble til, fra innsiden.

Vekst krever plass

Når vi som nystartet selskap og en håndfull ansatte flyttet inn i Deco-bygget i Haugesund våren 2011 tok vi i bruk en mindre del av det totale arealet enn vi faktisk hadde tilgang på.

Etter et par år med solid vekst, var tiden nå inne for å utnytte hele arealet på ca. 400 kvadratmeter.

Arkitekt Eli Hovland hos Knut Kolstø satte rammene og utarbeidet tegninger på vårt nye møterom og spiserom. Selvsagt med skrå vegger og mye glass for å spille på profilen og stjernen i logoen vår.

Skissen fra arkitekten og hvordan inngangspartiet vårt ser ut i dag. Det nye møterommet helt innerst. Flere bilder nederst i innlegget.

Herfra og ut tok det helt av.

American it is!

Vi ønsket å gjøre mer, lage vår egen «crib» med en bedre opplevelse for både ansatte og kunder. Et spennende sted hvor vi kunne speile kulturen og lidenskapen i oss. Vise oss fram – og ha noe å se fram til.

Hvordan skulle vi få til det? Kreativiteten satt som vanlig løst og det endte med at vi bestemte at:

Dersom Appex når målene for 2014 blir det tur til New York for alle ansatte med følge! Vi skal jobbe hardt, men belønningen skal bli noe vi virkelig kommer til å huske!

Det var slik det amerikanske tema ble til. Lokalene måtte hjelpe oss på veien, vi ønsket å ta New York til oss, før vi skulle komme der selv. Få smaken av det forjettede land hvor våre forbilder Microsoft, Apple, Facebook, Google og dets like har sine utspring.

American it is!

The New York Wall

Derfor også The New York Wall. Hva er vel bedre enn å se på målet der framme, hver dag!

Vi satt av en hel vegg til et bilde fra New York. Når vi drar på tur i 2015 skal vi stå akkurat der – DER – på Times Square!

Det er vel ikke feil å hevde at det er over snittet motiverende å se på den veggen mens vi jobber med prosjekter for våre kunder. I tillegg ser den utrolig bra ut, fra et interiørmessig perspektiv.

Her kan du se hvordan veggen ble til. Vi tok et bilde hvert tiende sekund og kokte ned til en kort snutt.

For om mulig å gjøre opplevelsen enda bedre var det et lyst hode som kom på at vi måtte installere en såkalt lyd-dusj, «sånn som de har på Gardermoen!».

Så tenkt så gjort.

Vi installerte den helt inntil slik du kun hører lyden om du går helt bort til veggen. Lyden av New York – en cab som tuter, pulsen, du kan formelig ta og føle på storby-stemningen!

Du må komme innom å faktisk stå der for å skjønne det.

The Appex Status Wall

Når vi først var igang måtte vi selvsagt også vise fram noe av det vi kan. I tillegg til det kreative arbeidet, konseptutvikling og prosjektgjennomføring hadde vi en unik mulighet til å få vist fram vårt produkt for digital skilting.

Vi designet en installasjon på veggen, en kasse med skråskjært profil, belysning i bakkant og plass til 5 stk. 46 tommers skjermer på høykant. Den ble bygget på stedet av Per hos Jensen Bygg.

status_1

WOW, The Appex Status Wall er et faktum!

Her skal vi vise intern informasjon, når nye prosjekter vinnes og leveres, telefonkøer, prosjektstatus etc. Og det skulle ikke forundre meg om VM i fotball, Tour de France og lignende begivenheter også finner veien opp på veggen :-)

Alt styrt med stødig hånd av Appex Digital Skilting programvaren.

Til innvielsesfesten hadde vi laget spesielle plakater med tema Mad Men som rullerte på skjermene.

Til innvielsesfesten hadde vi laget spesielle plakater med tema Mad Men som rullerte på skjermene.

Visjonen og stjernen i logoen er frest ut i blank plexi og foliert på baksiden før den er limt på. Det gir en fin glossy effekt som passer til resten av lokalet.

Appex Friends

Inspirert av Facebook sin «write something-vegg» på kontoret i New York laget vi Appex Friends.

Det er rett og slett en stor iPad i folie som henger på veggen innenfor døren vår som alle venner av Appex bes signere på. Direkte på veggen, sort eller blå tusj.

Dette er kunst på høyt nivå som endrer seg hele tiden. Spennende!

status_5

The Appex Art Project

Vi hadde behov for mer å henge på veggene og lanserte The Appex Art Project, slik at alle ansatte kunne bidra.
Inspirert av noe vi fant på nettet, oppfordret alle til å komme med gode ideer på datarelaterte ting, før og nå.

art_project

Resultatet ble 7 unike bilder. Her er mine to favoritter:

art

Og her kan du se alle. Det ble et godt prosjekt synes vi – vår helt egen kunst på veggen!

art1

The Appex Diner

Men toppen på kransekaken er likevel The Appex Diner. Her har vi virkelig lagt sjela vår ned i konseptet.

Biljardbordet måtte med, det hadde vi fra før, men den grønne duken måtte skiftes til blå.

Phew, det var litt av en oppgave og vår egen Bjørn Helge gjør det aldri igjen, i følge ham selv, til tross for at resultatet ble helt smashing!

Strøken ny duk på biljardbordet vårt. Rack it up!

Strøken ny duk på biljardbordet vårt. Rack it up!

Utifra biljardbordet gjorde vi vårt lille spiserom om til en diner.

Kjøkkenet

Vi ville ha et kjøkken med avrundede kanter for å få den rette diner-feelingen med «neon-striper» øverst. Etter noen runder endte vi på å benytte et helt ordinært IKEA kjøkken i glanset hvitt og så bygge rundt. I toppen fikk vi da en hel vegg til skiltet med logoen på.
diner_1

Det var forresten et eget prosjekt bare å lage diner-logoen, men enhver diner med respekt for seg selv har en egen logo, også The Appex Diner.

Det ligger mye tankearbeid og energi i den, for å si det slik :-)

Her er snekkeren godt i gang med buene rundt og veggen i toppen. Finér gjør susen.

Bøyd finer på kantene og gips ellers

Bøyd finer på kantene og gips ellers

Og her er IKEA kjøkkenet på plass med ferdig malt bue. Du kan også skimte «Cola damå» som er foliert på helt til høyre.

Det kommer seg!

Det kommer seg!

Det retro rutetete mønsteret over kjøkkenbenken har vi satt sammen av vinklene i logoen vår. Det er folie beregnet på utebruk og tåler derfor en støyt.cola-damen

Slik ser forresten «Cola-damå» ut i sin helhet der på siden.

Vi surfet lenge etter riktig bilde og når vi endelig fant et som passet måtte det bearbeides slik at det kunne skrives ut i stor størrelse – 259 cm i høyden for å være nøyaktig. Hun ruver :-)

Bildet er med på gi diner-feelingen og brekker også fint av i fargene i lokalene forøvrig.

Lysene

Og så måtte vi ha neon – eller iallefall noe som var tett opptil i opplevelse. Fiberoptisk i Risør kunne sakene sine og vi traff rett på, akkurat slik vi hadde sett dem for oss!

Her er et bilde fra monteringen.

5 rader med «neon-lys» montert i aluminiumskanal

5 rader med «neon-lys» montert i aluminiumskanal

Skiltet

Så var det skiltet. Oppbyggingen ble nøye planlagt. Materiellet er frest ut i PVC og lakkert på billakkeringsverksted. No kidding!

diner_8
Vi ville bygge lag på lag med de ulike elementene for å skape dybde og soliditet. Litt folie er der også for detaljenes skyld (skygge).
diner_7
Her er sammenstillingen i gang. Små detaljer krever nøyaktig hånd.
2013-10-31-114414-21
Med avstandsstykker er skiltet montert i midten over kjøkkenet, foran lysene.
dine_sign (1)

Retro diner møbler

Men hva er vel en diner uten retro diner-møbler? Vi tok verdensveven til hjelp og endte opp hos ruth66.no, neiikke route66, men ruth66 :-)

Så direkte på lisens fra Bel Air i United States of America, gjennom ruth66.no til lille Appex i Haugesund var plutselig både diner-boots, stoler og bord på vei. Sweet!

Det var en spennende ettermiddag når pallene ankom Deco.

diner_4
…og enda bedre ble det når de kom på plass. Dette kan vi like!

diner_9

Ketchup og sennep

Og for å toppe det hele gikk vi helt ned i detaljene og bestilte ketchup og sennepsflasker, sugerørdispensere og serviettholdere i ekte diner-stil. Disse folierte vi i riktige farger og monterte The Appex Diner logoen på :-)

diner_10

Enda mer!

Vi har egentlig enda mer, for eksempel lyskassen i taket på vårt nye møterom F3, tyggegummiautomaten som vi bestilte fra Danmark med 3400 tyggiskuler i, retro telefonen som spiller Knutsen & Ludvigsens «Hallo, hallo» når du tar av røret, «passion folien» på veggen i lydstudioet til Fix og mini-jukebox’en vi kjøpte i Spania i sommer, men det må være grenser for hvor langt et blogg-innlegg kan være også, kom innom og se heller :-)

The New Appex Crib – there you have it!

final

Takk!

Først og fremst vil vi takke våre ansatte som i tre måneder har jobbet i støy, støv og vanskelig forhold. Det står respekt av at vi til tross for dette har levert våre beste resultater hittil.

I tillegg har vi hatt hjelp av mange og vi vil spesielt takke:

  • Raglamyr Eiendom (huseier, Tore og Asbjørn)
  • Jensen Bygg (snekker, Per, Chris og Gunters)
  • Tonjer Skilt & Dekor (foliering og pleksi, Odd Kåre, Jostein, Håkon)
  • Fiberoptisk Lys (neon i dineren)

Et tips til slutt: Sketchup

Vi fant tidlig ut at vi måtte visualisere konseptene for å kunne gi en mest mulig nøyaktig beskrivelse til de som skulle produsere de ulike elementene og se ting i forhold til hverandre. Vi brukte Sketchup og tegnet opp lokalene med riktige mål og la inn konseptene. Her kan du se et skjermopptak av hvordan det ser ut.