Appex’er Ingve i Brasil

Senior systemutvikler Ingve tar med seg jobben og familien og blir et halvt år i Brasil. Kanskje blir det også litt platesnurring for DJ’en fra Haugesund.

Like utenfor Sao Paulo

Mens den ene Appex’eren etter den andre kommer igjen fra ferie er det en som skal være litt lenger borte enn de fleste andre. Ingve Moss Liknes tar med seg familien på fire og jobben i Appex for et opphold på seks måneder i Brasil, nærmere bestemt i en liten by omtrent 50 minutters kjøretur fra monsterbyen; Sao Paulo.

Konen til Ingve, Mayra Baldini Liknes, er nemlig fra Brasil og etter 9 år i Norge skal hun endelig få kjenne på sol og varme igjen litt lenger enn bare i feriene. I Brasil snakker de Portugisisk som Ingve mestrer flytende, men han må innrømme at det til tider blir litt tøft å henge med når de innfødte først setter i gang med ulike dialekter.

Selv om jeg har feriert her nede mange ganger så blir det litt spesielt å være her i en lengre periode. Folk snakker ikke engelsk så det er nesten som å komme til en annen verden.

— Ingve Moss Liknes, senior systemutvikler i Appex

Barna

Gabriela (7) og Isabel (4) er allerede godt på vei til å bli trespråklige og snakker både norsk, engelsk og portugisisk. Møte med et nytt land, ny kultur og et nytt språk gir døtrene verdifull bagasje som de vil bære med seg for resten av livet.

Gabriela skal gå på brasiliansk skole samtidig som hun følger den norske Globalskolen. Hun har fått med seg bøkene hun skulle ha benyttet på skolen i Haugesund, der skulle hun ha begynt i andre klasse. Ettersom andre trinn begynte i januar skal hun gå første trinn i Brasil. Minstedatteria Isabel skulle i utgangspunktet være hjemme med Mayra, men nå har hun også like godt begynt på skole. Hun har litt igjen før hun mestrer språket like godt som sin storesøster, da hun fremdeles snakker en herlig blanding av norsk, engelsk og portugisisk.

Hjemmekontor i Brasil

Å være nyinnflyttet i Brasil med jobb i Norge og Appex er ikke et hinder for Ingve. Han er godt i gang og forteller at «støyet» fra hverdagen i Norge er borte her. Ingen stress med levering og henting i barnehage og skole. Et eget hjemmekontor gjør at han bare kan ta med seg kaffekoppen rett fra frokostbordet og inn på kontoret for å starte arbeidsdagen.

Ingve uttrykker stor takknemlighet ovenfor Appex som arbeidsgiver for eventyret som han og familien nå får leve.

Det hører også med til historien at det går fint å jobbe fra Brasil, både med hensyn til kunder og kollegaer. Tidsforskjellen er bare 3 timer og Ingve har justert slik at han starter arbeidsdagen kl. 05:30 for å være tilgjengelig i den norske kjernetiden. Det går helt fint! Data-programmering kan man jo gjøre fra hvor som helst, så lenge utstyret er i orden og bredbåndet er … bredt :-)

Fritiden

Når Haugalandets mest populære DJ er nyinnflyttet i sambaens hjemland kan en ikke la være å lure på om han skal spinne plater her også? Ingve forteller at ryktene skal ha det til at det er lett å få seg DJ-jobb for Europeere i Brasil. Nå i starten vil han derimot prioritere familiens innpass og velvære, og fokusere på å komme godt i gang med jobben sin i Appex. Så får tiden vise… :-)

Jeg er svært takknemlighet for at Appex er fleksible og lar meg og min familie få muligheten til å gjøre dette. Det er det ikke alle arbeidsgivere som hadde gjort.

— Ingve Moss Liknes, senior systemutvikler i Appex