Great Place to Work – vi er på pallen!

Great Place To Work Institute har i kveld kåret Appex til Norges 2. beste arbeidsplass i kategorien 20-50 ansatte. Yes! Vi er på pallen!

I 2014 er 169 norske bedrifter og over 26000 medarbeidere med i Great Place to Work kåringen.

– Dette er utrolig kjekt og veldig inspirerende! Vi er svært stolte over å ligge helt i toppen i kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser, sier Tore Fremmersvik, daglig leder i Appex.

– Vi bruker undersøkelsen til å ta pulsen på bedriften vår og i dag har vi fått et tydelig og positivt svar fra våre 30 medarbeidere. Appex er et godt sted å jobbe! Vi tror at nettopp det er grunnleggende for både lønnsomhet og vekst, og ikke minst for å levere gode løsninger til våre kunder, sier Fremmersvik.

→ Se bilder fra feiringen!

Great Place to Work om Appex

– Appex har helt siden oppstarten hatt fokus på menneskene sine. De har klart å bygge en unik kultur som er gjennomgående med symbolbruk fra nyoppussede lokaler til eget vaffeljern, sier Jannik Krohn Falck, partner i Great Place To Work Institute.

– Samholdet i bedriften er sterkt og har gitt meget gode resultater i de ansattes opplevelse av sin egen arbeidshverdag. Det er sjeldent vi ser en slik lidenskapelig gjeng! Appex har ledere og ansatte som genuint tror på det de gjør, skaper tillit og skjønner verdien av å ha alle med på lag, sier Falck videre.

Fellesskap, tillit og stolthet

Over 25 års forskning fra Great Place to Work viser at de beste arbeidsplassene kjennetegnes av fellesskap, at man har tillit til de menneskene man arbeider med og er stolt over arbeidet man gjør.

– Fellesskap, tillit og stolthet er svært viktig for oss, og jeg er veldig glad for at innsatsen vi gjør på disse områdene gir synlige resultater, sier Fremmersvik.

Om kåringen

Grunnlaget for kåringen er verdens mest utbredte medarbeider- og kulturundersøkelse hvor over 6000 virksomheter med 11 millioner medarbeidere i 47 land deltar.

Undersøkelsen har 58 påstander og kartlegger tillit mellom ledelse og ansatte, stolthet over egen arbeidsplass og kollegialt fellesskap. Det gjennomføres også en kulturanalyse av virksomheten, der praksiser og policyer gjennomgås og vurderes.

Det samlede materiale vurderes av Great Place To Work Institute i USA som setter årets score for hver deltaker.

Høydepunkter fra undersøkelsen hos Appex

Av undersøkelsens 58 påstander, gir medarbeiderne i Appex toppscore på:

100% – Ledelsen er tilgjengelig og lett å snakke med.
100% – Ledelsen ansetter mennesker som passer godt inn her.
100% – Ledelsen stoler på at jeg utfører arbeidet godt uten å se meg over skulderen.
100% – Ledelsen er ærlig og etisk i sin forretningsførsel.
100% – Ledelsen søker og svarer oppriktig på forslag og ideer.
100% – Jeg har mulighet til å ta fri når jeg mener det er nødvendig.
100% – Jeg blir behandlet rettferdig uavhengig av min stilling på arbeidsplassen.
100% – Jeg er stolt av å fortelle andre at jeg arbeider her.
100% – Vi feirer spesielle anledninger her.
100% – Medarbeiderne her viser omsorg for hverandre.
100% – Som ny i denne virksomheten føler meg man seg velkommen.
100% – Det er en «familie» eller «team» følelse her.
100% – Alt tatt i betraktning mener jeg dette er et flott sted å arbeide!

– Når jeg ser at samtlige av våre 30 ansatte gir oss 100% score på så mange påstander blir jeg oppriktig glad, sier Tore Fremmersvik.

– Vi er heldige som har en så unik og lidenskapelig gjeng med på laget. Det er tross alt Appex’erne som lager kulturen ved å utøve vår visjon og våre verdier i arbeidet hver dag, så all takk til dem, sier Fremmersvik til slutt.

Norway_BesteArbeidsplasser_2014_300