Filmkappløpet 2017

Med rekordmange påmeldte filmcrew lå det an til å bli tidenes Filmkappløp under årets Filmfestival i Haugesund.

Den Norske Filmfestivalen Haugesund, Filmkraft Rogaland, Filmkraft Talentutvikling og Appex arrangerte Filmkappløp 18. – 20. august 2017. Her skulle talenter og proffe filmskapere produsere beste kortfilm på en helg.

Med et folksomt Appex Amfi gikk startskuddet for konkurransen fredag ettermiddag hvor årets tema ble presentert: «MOTVIND». Det ble videre en innholdsrik aften med flere bidragsytere, derav Anne Lærdal, ansvarlig for talentarbeid i Filmkraft og Appex kreative leder, Eivind J.W. Fiksdal som predikerte en lysende fremtid for bransjen med levende bilder.

Til slutt fikk deltakerne kurs i lyssetting med Bo Randulf, før de ble overlatt til seg selv og kreativiteten for de neste 48 timene.

Årets runde av Filmkappløpet var uten tvil en suksess!

— Anne Lærdal, Filmkraft.

48 timer etterpå satt juryen med 11 innleverte bidrag fordelt over kategoriene Talent og Proff. Den røde løperen førte inn til Lille Maritim hvor gjestene ble møtt med Appexpopcorn og bobler i glasset. Alt var klart for premiere og annonsering av vinnerne.

Med rekordmange deltakere og svært høy kvalitet på kortfilmene fikk juryen en tøffere jobb enn noen sinne med å kåre vinnerne. Vinnerne i begge kategoriene skilte seg ut ved at de rørte noe ved juryen, de holdt høy teknisk kvalitet og tolket temaet «Motvind» på spennende måter.

Vinneren av proffkategorien:  «5500 Motvind». Filmen er laget av Shady Shades som består av Thomas MortveitEinar Johannes StoresundKjetil Ra MeckersØyvind Pharrell GarvikAlexander Urrang Hauge og Donna Ohlsson. ”5500 Motvind”, benyttet seg av vinden i konkret form. Sammen med bruk av voiceover og direkte henvendelse til publikum møter vi haugalendingen i egen person.

Vinnerne av talentkonkurransen: Filmen «Blue Jay» er laget av Fredrik Skauge og Jakub Burza. De vant 5.000,- i cash, en god lampe til fremtidige filmopptak og en DJI Osmo Mobile. ”Blue Jay”,  skildrer en haugalending sitt liv sett fra et ungt ståsted. Ting går ikke alltid som planlagt, man møter motvind metaforisk.

En av filmene som ikke nådde helt opp i konkurransen ble belønnet med hederlig omtale. Juryen uttalte «Gry Pedersen Skogland har laget en fantasifull og mangetydig film. Filmen skilder den fysiske motvinden, den eksistensielle og den emosjonelle motvinden, og klarer å balansere mellom det konkrete og det metaforiske planet med et presist kunstnerisk uttrykk.»

Appex gratulerer!

Å ha film som en hobby i Haugesund kan være ensomt. Å få andre lokale filmskapere sammen var en brilliant ide. Det ble 11 kule, interessante, morsomme og/eller rett og slett kick-ass filmer. Gleder meg til neste års Filmkappløp!

— Fredrik Skauge, vinner av talent kategorien.

Vi fra Filmkraft Rogaland er svært fornøyde med både oppslutning og samarbeidet med Appex og vi ser allerede frem til neste års Filmkappløp.

— Anne Lærdal, Filmkraft.