7 snarveier du ikke visste fantes!

Vi har funnet fram noen fiffige snarveier som du kanskje ikke visste fantes. Del gjerne om du synes de er nyttige. Takk!

Du har helt sikkert kjent på den angrende følelsen akkurat i det du klikker på krysset og lukker fanen i nettleseren … NEI, den skulle jeg jo ikke lukke!

Fortvil ikke, CTRL + SHIFT + T henter den fram igjen. Og trenger du flere er det bare å fortsette å trykke den magiske tastekombinasjonen og fanene popper opp igjen i nettleseren.

Tilsvarende på Mac: CMD + SHIFT + T

Når vi bruker telefonen er emoji’ene som regel alltid lett tilgjengelig, men det er værre på PC/Mac. Om du ikke vet om snarveien WIN + punktum da. Prøv når du står i et tekstfelt og vipps så kan du bruke emojis på PC/Mac også.

Tilsvarende på Mac: CTRL + CMD + space

Windows-tasten + PrintScreen tar et bilde av skjermen akkurat slik den ser ut nå og lagrer automatisk et bilde i mappen «Bilder». Kjekt å ha, og du kan sette bildet inn der du trenger det etterpå.

Tilsvarende på Mac: CMD + SHIFT + 3

Ofte trenger du et bilde av bare det vinduet som er aktivt på skjermen, enten du skal lime det inn i en e-post eller et dokument du holder på med. ALT + PrintScreen gjør nettopp det. Bildet blir lagret i minnet og etterpå kan du lime det inn akkurat der du trenger det.

Tilsvarende på Mac: CMD + SHIFT + 4, trykk space og så klikk på ønsket vindu

Windows-tasten + D minimerer alle vinduene på en gang – når du raskt trenger et rent skrivebord.

Tilsvarende på Mac: CMD + F3

Windows-tasten + L låser skjermen slik at du må logge inn igjen for å bruke PCen. Det er lurt å låse PCen hver gang du går fra den.

Tilsvarende på Mac: CTRL + Option + Power/eject

De fleste vet at CTRL + V limer inn det du har på utklippstavlen. CTRL + SHIFT + V gjør det samme, men limer inn uten formattering – når du bare vil ha ren tekst.

Tilsvarende på Mac: CMD + SHIFT + Option + V

Tore er partner og daglig leder i Appex. Han brenner for digitalisering, teknologi, markedsføring og organisasjonsutvikling.

Skriv inn din e-postadresse og klikk «Kontakt meg» om du vil diskutere ditt neste prosjekt.