Driftsmelding: Vår leverandør Nordlo har blitt utsatt for et virusangrep, og dette påvirker også tjenestene til Appex og våre kunder. Arbeidet med gjenoppretting går framover. Nordlo oppdaterer løpende status her: nordlohaugesund.no

BI-forsker Hærem vant pris for årets nyvinning innen psykologi, og Appex har stolt bidratt med utvikling av verktøy brukt i forskningen.

Nylig ble førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Thorvald Hærem, tildelt prisen «Årets nyvinning i psykologi» fra Psykologiforbundet. Vi gratulerer!

Hærem har sammen med Bjørn Bakken fra Høgskolen i Hedmark og Sigmund Valaker fra FFI utviklet en lab for å forstå hva som skjer når flere mennesker med ulike oppgaver samarbeider om å løse komplekse problemer gjennom å samordne sine handlinger, som f.eks. ved en terroraksjon mot en oljeinstallasjon i Nordsjøen.

Simuleringsspillet MindLab

Et av verktøyene som brukes i forskningen er spillplattformen MindLab som Appex har utviklet i samarbeid med BI og Forsvaret.

Simulatoren gjør det mulig å trene på komplekse situasjoner, og data om deltakernes handlingsmønstre blir loggført og systematisk analysert i ettertid. Deltakerne svarer på et spørreskjema når spillet er ferdig, og her avdekkes det om deltakeren har fått med seg viktige posisjoner, hendelser og meldinger.

Spillet brukes blant annet av Luftforsvaret, Politiet, høyskoler og andre beredskapsenheter.

Første utgave av MindLab-simulatoren ble utviklet i 2004. Siden den gang har den blitt videreutviklet og i 2015 fikk Appex også oppdraget med å lage en helt ny plattform for løsningen.

Skjermbilde fra spillet MindLab

Skjermbilde fra spillet MindLab