Driftsmelding: Nordlo har blitt utsatt for et virusangrep, og dette påvirker også noen av kundene til Appex. Mer informasjon og helpdesk på nordlohaugesund.no

Appex har utviklet ny publiseringsplattform med tilhørende nettsted og videoavspiller for TV Haugaland. Løsningen er bygget på Microsoft Azure Media Services integrert med WordPress.

Bakgrunn

TV Haugaland satser på nett som aldri før. De har ansatt flere i redaksjonen og innført turnus, noe som gjør at de produserer nyheter 18 timer i døgnet. Som en del av satsingen ønsket de også å tilby et nytt og mer brukervennlig nettsted, tilpasset dagens publikum og teknologi.

Utfordringen

Prosjektet avdekket krav til effektivisering av den journalistiske prosessen med opptak, redigering og publisering av saker til både nett og TV. For å få til en sømløs flyt var det behov for et nytt administrasjonsgrensesnitt og en ny avspiller til alle videosakene som produseres.

Løsningen

Nye tvh.no er en WordPress-basert løsning. Plattformen for videodistribusjon er bygget på Microsofts skytjeneste Azure.

Appex har benyttet Azure i løsninger siden 2011, men dette var første gang våre utviklere tok i bruk modulen Media Services, og det var derfor et ekstra spennende prosjekt.

— Jan Ove Halvorsen, partner og teknologiansvarlig i Appex

Løsningen fungerer slik at TV Haugalands journalister slipper de ferdig redigerte videoklippene i en mappe som overvåkes av Azure Media Services.

Videofilene konverteres og tilpasses så til ulike formater og båndbredder før de automatisk blir sendt videre til WordPress for publisering – og avspilling.

Azure Media Services gir oss også mulighet til å skru opp og ned videokapasiteten ved behov, og TV Haugaland betaler dermed kun for den kapasiteten de til enhver tid faktisk trenger.

— Hein Tore Tønnesen, partner og fagansvarlig i Appex

Dette sier TV Haugaland

Øivind Lindøe, daglig leder i TV Haugaland, sier seg meget godt fornøyd med den nye løsningen og har allerede registrert en solid økning i antall sidevisninger og at hver bruker er lengre på nettstedet enn tidligere.

Inn på listen over Norges 100 største

Første uke etter lansering kom tvh.no inn på listen over de 100 største nettstedene i Norge.

Hein Tore Tønnesen
Leder Consulting
977 33 822

Interessert i tilsvarende løsning? Skriv inn din e-postadresse
og Hein Tore tar kontakt!