Fotball er også en lidenskap som står sterkt i Appex. Vi har selvsagt vårt eget lag – Appex FC!

Etter ett års avbrekk er Appex FC tilbake i bedriftsfotballen, og er klar for å gruse all motstand i 2. divisjon!

FK Tasima – Appex FC 22.04.15 (1. runde i cupen)

Appex FC har hatt en god oppkjøring til sesongen, og skulle bruke cupkampen som siste finpuss på fysikken og formasjoner før serien starter. Mye prøving, mest feiling.For en reality check det ble. Kort fortalt: Cup er cup – det er serien som teller! Den starter neste uke og får fullt fokus :-)

Appex FC – Apply, 30.05.2013

Torsdag 30. mai var det duket for nok et spennende oppgjør i 2. divisjon i bedriftsserien i Nord-Rogaland: Appex FC mot serielederne Apply.

I fjorårssesongens siste kamp endte sluttresultatet hele 2-10 i favør Apply. Begredelig.

Strategien og taktikken legges minutter før kampstart. Målet er å trø til i duellene, spille klokt og håpe at det holder til å dra hjem fra Gymnasbanen med minimum ett poeng i potten.

Og kampen starter bra for Appex FC. Kun få minutter har gått før Bjørn Helge knuser til med et langskudd fra minst 50 meter. Ballen stiger og stiger, og havner til slutt klin opp i høyre kryss bak en fortumlet og smått sjokkert keeper. (Enkelte av motstanderne insisterte i etterkant på at det var et flaksesskudd — noe hovedpersonen selv motvillig måtte se seg enig i. Vi har sett Bjørn Helge prøve seg på langskudd før …)

Flaksemål eller ikke, Appex FC leder 1-0 mot Apply, og kort tid etter legger Kjetil Simonsen på til 2-0. For en sjokkåpning av vertene!

Apply reduserer raskt til 2-1, og får datanerdene i Appex ned på jorda igjen. Skulle kollapsen komme allerede etter et kvarters spill?

Men Appex FC fortsetter å trykke på. Forsvaret er godt organisert, og keeper Kjetil Bådsvik leverer sin livs kamp og verter opp med noen mesterlige redninger.

Takket være heroisk innsats og til tider glimrende angrepsspill står det hele 5-1 til Appex FC til pause. Hvem skulle trodd det i forkant?

Stillingen holder seg lenge ut i andre omgang. Apply presser på, men får ikke mål. Tenningsnivået tar seg opp. Apply sine spillere kjefter på hverandre, og Appex FC kjefter på dommeren. Dommeren benytter anledningen til å prate litt i mobilen, sikkert med kona. Flere mål ser det jo uansett ikke ut til å bli.

Etter omtrent halvspilt omgang får Apply endelig finspillet til å sitte. En fin heading og en herlig chip fører til at det plutselig står 5-3. Nervøsiteten stiger, men Appex FC beholder konsentrasjonen.

Apply blir frustrerte. Dommeren har omsider sluttet å prate i mobilen, men glemmer fortsatt å blåse i fløyta. Albuer, knotter, tofotstaklinger — duellene går virkelig hardt for seg nå. Bitingen uteblir heldigvis. Appex FC begynner å hale ut tiden. Kjetil Simonsen brenner sjanse etter sjanse. Apply presser på. Hein Tore pådrar seg et gult kort for munnbruk. Strategisk. Klokka går, og Apply begynner å få dårlig tid.

Få sekunder før slutt får Apply taklet inn ytterligere en redusering. Det står 5-4, og Apply har fått blod på tann og flytter laget enda høyere i banen.

Heldigvis for Appex FC blir det ingen Fergie-time. Kampen ender 5-4 — et rettferdig resultat i en minnerik og tøff batalje.

Takk for kampen, Apply!

Mål: Kjetil Simonsen x 3, Bjørn Helge Aass, Stian Tønnesen
Gult kort: Hein Tore Tønnesen

Appex FC – Mediehuset HA, 06.05.2013

Appex FC stiller opp med 7 mann mot et mannsterkt mediehus som står på andre banehalvdel.

De første 25 minuttene av første omgang henger Appex FC definitivt med. Stillingen er 2 – 2. Mangelen på innbyttere skal imidlertid vise seg å ta på og i løpet av de siste 5 putter Mediehuset 2 mål og går til pause med 4-2 ledelse.

I pausen teiper Appex sammen sin skadde manager Kjetil «silå» Bådsvik og får 5 minutter ut i omgangen byttet keeper og har dermed én innbytter. Da har allerede Mediehuset økt til 5-2. Manager Bådsviks første berøring av ballen blir å hente den ut av nettet på 6-2, til stor frustrasjon.

Appex FC oppnådde samme pauseresultat mot Marine Aluminium og svarte med en brilliant 2. omgang. Vi kan dessverre ikke si det samme i denne kampen. Utslitte spillere kjemper det de klarer, men sliter med å gjennomføre mer enn 2 pasninger sammenhengende. Friske Mediehuset Haugesunds Avis spillere dominerer stort og baklengsmålene renner inn. Til slutt ender det med et begredelig 2-11 tap.

Mål: Hein Tore Tønnesen x 2
Målgivende: Nils Morten Dahl, Roy Aase

Marine Aluminium – Appex FC, 02.05.2013

Første kampen i ny sesong går mot Marine Aluminium. Appex FC har rykket opp!

Appex FC, 02.05.2013. Bak fra venstre: Kjetil Bådsvik, Roy Aase, Nils Morten Dahl, Kjetil Ek, Eirik Simonsen. Foran fra venstre: Arve Skogen, Bjørn Helge Aass, Kjetil Simonsen, Stian Steensnæs

Første omgang er jevn. Selv om Appex til tider har et lite spillermessig overtak så er det Marine Aluminum som er mest effektive foran mål. Til pause leder de 4-2.

Etter en god peptalk fra manager Kjetil Bådsvik i pausen våkner imidlertid Appex FC opp fra vinterdvalen. Kjetil Simonsen bruker de første par minuttene på å sette standarden for 2. omgang og scorer 2 mål på rappen.

Kjetil Ek hadde i andre enden funnet ut at han skulle stenge målet. Selv med sløsing av sjanser kontrollerte dermed Appex FC inn en respektabel 7-4 seier!

Andre omgang i denne kampen må sies å være noe av det beste som er prestert av Appex FC, la oss håpe at nivået kan holde seg på samme høyde resten av sesongen.

Mål: Kjetil Simonsen x 3, Nils Morten Dahl x 2, Roy Aase, Eirik Simonsen
Målgivende: Kjetil Simonsen x 3, Bjørn Helge Aass x 2, Nils Morten Dahl

 

Appex FC – Apply O&G, 21.06.2012

Dette er siste kamp før sommerpausen for Appex FC.

Appex FC henger godt med i de første 20 minuttene, men havner likevel under 2-5 til pause.

Lagets spillere ser i andre omgang ut til å ha tatt en vel tidlig sommerferie, men Apply O&G kjører på.

Laget blir overkjørt og det ender med et katastofalt resultat: 2-10. Vårsesongens siste blir dermed en kjempesmell!

Appex FC – Haugaland Kraft, 07.06.2012

Dette var en utsatt kamp som ble spilt kun 10 minuttet etter Biomar seieren. En aldri så liten pause med bananspising var alt laget hadde tid til før dommeren blåste kampen i gang.

Haugaland Kraft stilte utvilt, mens Appex FC tydelig var preget etter en hard siste omgang i forrige kamp.Det står likevel 2-2 til pause, og håpet om seier lever.

Andre omgang preges slitne Appex FC spillere. Bjørn Helge Aass halter også av banen med kraftig gnagsår.

Det hele ender med et begredelig resultat: 3-10. En kamp som garantert går i glemmeboken!

Biomar vs. Appex FC, 07.06.2012

Med kun noen kamper igjen før sommerpause, stilte vi som vanlig med godt mot. Selv etter forrige ukes tap, var det en særdeles optimistisk Appex FC gjeng som møtte til kamp.

Spillet bølget mye frem og tilbake, men Appex klarte å tilrive seg en 2 måls ledelse i løpet av de første 10 minutter. Biomar kommer sterkt tilbake i slutten på omgangen, og leder 4-3 til pause.

Pausen blir som vanlig brukt godt, og Appex FC viser tydelig i andre omgang at vi har en bedre utholdenhet en motstanderen.

Det ender med 7-4 seier til Appex FC, mye takket lagets svar på Messi – Kjetil Simonsen som puttet hele 5 baller i nota!

Appex FC vs. Coop Obs Haugaland, 31.05.2012

Etter noen uker med spillefri var Appex FC igjen klar for kamp. Denne gang med Coop Obs Haugaland på andre banehalvdel. Sol, mye vind og skyer av sand gjorde spilleforholdene særdeles vanskelige.

Tradisjonen tro var det oppmøte en halvtime før kampstart for den obligatoriske oppvarming med påfølgende brief om lagoppstilling og taktikkerier.

Det ble en veldig jevn kamp hvor lagene slet med å komme til de helt store sjansene i første omgang. I andre omgang kom begge lag til flere store sjanser uten at noen klarte å putte ballen i mål i ordinær spilletid.

Det ble lagt til hele 5 minutter ettersom ballen til tider ble blåst hundrevis av meter bak mål…vindkast og til dels dårlige avslutninger florerte!

I siste tilleggsminutt kommer Coop Obs gjennom på sin høyre side, og avslutter med et skudd som sniker seg inn bak en ellers så stabil Kjetil Ek i Appex FC buret.

Appex FC’s andre tap var dermed et faktum.

Haugesund Kommune 2 vs. Appex FC, 10.05.2012

Med to strake seirer var det duket for det som vi trodde skulle bli en noenlunde enkel match. Som et seriøst fotballag møttes vi en halvtime før kampstart for oppvarming og prat om taktiske disposisjoner.

Spillende Mananger hadde klart å glemme oppsettet med laguttaket og dagens formasjon, men det ordnet seg. Fomasjonen for dagen var 2-1-2-1. To i forsvar på kant med en spiller som bindeledd til de to på midtbanen, og en ensom spiss.

Vi så for oss til dels overvektige og lite trente motspillere, men der gikk vi på en kraftig smell! I løpet av første omgang ble Appex FC overumplet av et særdeles offensivt Haugesund Kommune 2.

Til pause stod det 4-2 i deres favør. Målscorere for Appex FC var brødrene Hein Tore (spillende Sportsdirektør) og Stian T. Like etter pause fortsatte presset mot Appex FC og vi lå plutselig under 6-2.

Det så særdeles svart ut, og resignasjon preget både spillere og de som satt på de flotte medbrakte Appex innbytterstolene. To mål av Kjetil S. i løpet av 5 minutter brakte spenning inn igjen i kampen – det plutselig stod 6-4.

Vi øynet håpet, og må kunne si at Appex FC kjørte over motstanderlaget i de siste 10 minuttene.  Til tross, vi klarte aldri å putte ballen i mål, og historiens siste Appex FC tap var et  faktum.

Appex FC vs. Optimera, 03.05.2012

Etter en god start med en sterk borteseier mot FMC Biopolymer var det duket for nok en kamp for Appex FC.

Denne gang hjemmekamp mot Optimera. Dommeren maktet ikke presset rundt denne prestisjekampen, og lot dermed være å møte opp.

Det ble til dels mye Hawaii-fotball i første omgang. Vanskelig baneforhold gjorde at Appex FC sin spillestil med mye ballinnehav og fokus på lidenskapelig presisjon ikke kom helt til sin rett. Det første kvarteret gikk uten at noen av lagene kom til de store sjansene.

Så etter ca. tjue minutter kom Appex FC til en gedigen sjanse. Det hele starter med korner som slås inn og ender ute på høyre kanten. Tore Solberg kommer med et meget presist innlegg, men det hele ender opp med en gigantisk dobbeltmiss like foran mål. Dette var to såpass grove misser at vi lar være å kommentere hvilke spillere dette gjaldt. Optimera kommer tilbake noen minutter senere og fomler ballen i mål, og 0-1 til pause er et faktum.

I pausen blir det gjort grep, særlig med å tydeliggjøre fokus på å holde ballen mer i laget, spille enklere baller langs bakken, og ikke minst presse høyere på banen. Pep-talken skal vise seg å gi frukter.

Appex FC er det klart beste laget i andre omgang, og utligner ganske tidlig, 1-1 ved en hardtarbeidende Andreas Næs. Samme mann er noen minutter senere på riktig plass til riktig tid og dunker ballen i mål nok en gang, og det står 2-1. Appex FC’s nyeste signering Kjetil Simonsen dundrer inn kampens siste mål og det står til slutt 3-1.

Det hele ender dermed med herlig og fullt fortjent 3-1 seier!

Appex FC står med to strake seirer og seks poeng! Da er det love å feire litt :-)

FMC Biopolymer vs. Appex FC, 26.04.2012

Torsdag kveld var det duket for sesongåpning i
Bedriftsidrettskrets Menn, nord – fotball.

Et toppa, men nervøst Appex FC møtte FMC Biopolymer på Gymnasbane 5.

Det ble en våt affære med strekkskader og tøffe tak, der blant annet spillende sportsdirektør i Appex FC, Hein Tore Tønnesen, fikk tilsnakk av dommeren for regelrett nedsparking av motspiller. Issje bra…

Det viktigste – Appex vant!

Til slutt stod det 4 – 3 til Appex! Se video fra kampen og den elleville feiringen :-)

Takk til Anders som har laget den fornøyelige videoen!