Med en aldrende nettside som ikke fungerte optimalt på mobile enheter, lengtet Sola Strand Hotel etter en oppfriskning. I samarbeid med Aldente har Appex levert en helt ny og moderne plattform.

Sola Strand Hotel er plassert i de idylliske sanddynene på Solastranden, like utenfor Stavanger. Hotellet har 120 ansatte og omsetter for NOK 75 mill.

To verdenskriger og unik lokalisering

Hotellet fra 1914 har overlevd to verdenskriger og er et av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Med over hundre år i veggene kan hotellet slå i bordet med 135 hotellrom, et moderne konferansesenter, et anerkjent kjøkken, førsteklasses restaurant, unike selskapslokaler og Nordsjøbadet Spa.

Sola Strand Hotel har med andre ord tilpasset seg tidens krav til endringer med en særegen evne til å ta vare på sin egen historie blandet med et moderne preg. Forrige nettsted ble lansert i 2007 og selv med noen ansiktsløft i løpet av de siste årene var behovet for en helt ny plattform tilstede – med flere muligheter.

Vi er meget fornøyde med kompetansenivå, gjennomføring, resultat og oppfølging rundt den nye nettsiden. Appex har meget dyktige folk som også er utrolig hyggelige å samarbeide med.

— Kjersti Steffensen, markedssjef ved Sola Strand Hotel

Bygget på WordPress

Appex har utviklet det nye nettstedet i WordPress, mens Aldente Reklamebyrå har stått for det visuelle. Fokuset har vært å skape en god og fullverdig opplevelse uansett hvilken enhet man benytter, fra mobil til desktop.

Godt bildemateriell bidrar også til å reflektere hotellets unike kvaliteter. På de fleste av sidene vises bildene i full bredde og høyde. I utgangspunktet er dette noe som kan føre til høy bruk av båndbredde, som kan være problematisk særlig for mobilsurfing, men vi bruker et stort antall alternative versjoner av hvert bilde, og nettleseren velger automatisk å laste inn det bildet som passer best i forhold til høyde-/breddeforhold, størrelse og pikseltetthet på den enheten som benyttes.

Sola Strand Hotel laster kun opp originalbildet, så beskjæres og serveres bildene automatisk. Beskjæringen tar utgangspunkt i hvor på bildet det er mest detaljer (entropy) for å unngå uheldige bildeutsnitt.

Ved besøk på nettsiden er det verdt å merke seg at det også er gjort en del godt håndverk i fine, små subtile animasjoner med fokus på detaljer.

Enkel administrasjon

Det er enkelt for Sola Strand Hotel å administrere nettsidens innhold, bilder og struktur. De har også god fleksibilitet i hvordan layouten bygges opp på de ulike sidene, samtidig som den gjennomgående visuelle stilen bevares.

Bestill rom og gavekort

En «getaway» på Sola Strand Hotel er en ypperlig gave ved begivenheter. Løsningen gir besøkende mulighet til å booke rom og kjøpe gavekort på hotellets forskjellige produktpakker. Gavekortene genereres som en PDF som kunden selv kan skrive ut.

Vi har utviklet et administrasjonssystem for gavekortene hvor hotellets ansatte kan lage nye gavekort og registrere bruk og oppdatere gavekortene til kundene. Systemet er igjen svært brukervennlig og integrert i WordPress kontrollpanelet.

Søkemotoroptimalisering og online markedsføring

For bedre synlighet bistår også Appex med analyse, søkemotoroptimalisering og optimalisering av performance marketing.

Vi er meget fornøyd med den nye nettsiden og alle mulighetene den gir oss. Stor fleksibilitet og brukervennlighet gjør det lett for oss å navigere den slik vi ønsker.

— Kjersti Steffensen, markedssjef Sola Strand Hotel

Hein Tore Tønnesen
Leder Consulting
977 33 822

Interessert i tilsvarende løsning?
Skriv inn din e-postadresse og vi tar kontakt!