Driftsmelding: Vår leverandør Nordlo har blitt utsatt for et virusangrep, og dette påvirker også tjenestene til Appex og våre kunder. Arbeidet med gjenoppretting går framover. Nordlo oppdaterer løpende status her: nordlohaugesund.no

Ingve Moss Liknes er senior systemutvikler i Appex og har programmert mye – i mange år!

 

Ingve er 43 år og bor i Haugesund med kona Mayra og døtrene Gabriela og Isabel. Han er nesten som kjendis å regne, iallefall på Haugalandet. Etter utallige radiosendinger og mange timer bak miksepulten er det veldig mange som både har hørt om og hørt, Ingve. Her kan du bli litt bedre kjent med ham.

Ingve har vært DJ i over 25 år, du treffer ham rett som det er bak mikseren på Samsonhuset i Haugesund

Hva er det folk flest ikke vet om deg?

At jeg er utdannet branningeniør og elektronikk tekniker kanskje? Jeg gikk på skole til jeg var «gammel mann» fordi jeg ikke helt klarte å bestemme meg for hva jeg ville bli.

Kanskje er det heller ikke så mange som vet at jeg i ungdommen var en ihuga orienteringsløper…enda færre er det vel som vet at jeg var Karmøymester i stille lengde. Faktisk så tror jeg at jeg er regjerende mester ettersom denne «litt» smale friidrettsøvelsen kjapt ble tatt av plakaten – uten at jeg kan forstå hvorfor!

Hva er det kjekkeste du gjør når du har fri?

Når jeg har fri er det naturlig å bruke mye tid sammen med kona og døtrene mine.

Den altoppslukende interessen ved siden av familien er musikk. Jeg er en ivrig platesamler og har i tillegg jobbet som DJ i over 25 år. I starten reiste jeg rundt og snurret plater på forskjellige utesteder fra Sandnes i sør til Bergen i nord. De siste årene har jeg spilt fast i Haugesund og er nå DJ og musikkansvarlig på Samsonhuset på fritiden.

Det har blitt masse radiojobbing også. Først som en del av ungdomsprogrammet Lørdagsparty sent på 80-tallet, og senere ulike programmer. Jeg presenterte Radio 102s Topp 40 i over 15 år, og i dag har jeg samme sending på Radio Haugaland.

Det er litt rart å tenke på at det faktisk var Tore Fremmersvik (leder i Appex, red. anm.) som i sin tid fikk meg til å begynne både som DJ og på Radio 102 – og vi jobber jaggu sammen enda!

I tillegg til musikken har jeg alltid puslet med akvarium og foto. Begge disse hobbyene har fått sine egne nettsider, sjekk ut http://ingve.noog http://ingve.no/reef/. Begge nettstedene oppdateres når jeg har tid og overskudd…altså ganske uregelmessig :-) Hører gjerne hva du synes i kommentarfeltet nedenfor.

Min interesse for motorsport generelt og Formel 1 spesielt er vel også verdt å nevne. Med kone fra Brasil har det blitt noen turer til Formel 1 banen Interlagos i São Paulo. Jeg kjører også Go-kart når det er anledning til det. Selv om jeg er relativt god i «racing teori» og vet hvordan jeg bør kjøre for å komme meg kjapt frem, så er jeg utrolig dårlig i praksis…havner som regel helt nederst på resultatlista uten at det tar vekk kjøregleden nevneverdig!

Hva er det du liker mest med jobben din i Appex?

Det er helt klart at jeg får jobbe med ting jeg virkelig interesserer meg for. Programmering er på mange måter en forlengelse av interessen jeg hadde for elektronikk da jeg var yngre.

Det er også veldig mange dyktige folk på Appex som velvillig deler sin kunnskap med andre. At organisasjonen er ganske «flat» er også et stort pluss. Veien er ikke lang om man vil lufte ting for ledelsen i bedriften…bra for de ansatte og nyttig for ledelsen mener jeg!

Beat-miksing er en kunst! (å få slutten av en låt til å smelte sammen med neste uten at takten og dansen endres, red. anm).