Hein André Grønnestad er systemutvikler i Appex og jobber med utvikling av mobil-apps og databaser.

 

Hein André er 27 år og bor i Skudeneshavn på Karmøy sammen med sin Astrid Veronica og barna Sander André og Seline. Han er en skikkelig «Reodor Felgen» som digger å lage små og store duppedingser med elektronikk og programmering.

Det går mye PepsiMax hos Hein André, det gjør det forsåvidt i Appex generelt :-)

Hva er det folk flest ikke vet om deg?

Det er mange som ikke vet at jeg har en bakgrunn innen automatisering og har tidligere jobbet som Automasjonsingeniør. Jeg dyrker fortsatt automasjonsinteressen gjennom min elektronikkhobby. Ved å kombinere elektronikk og programmering er det mulig å lage nesten hva som helst!

Garasjeportåpner med LCD skjerm, Internett-tilkobling og mobilapp for fjernstyring er bare noen eksempler. Jeg har alltid et par prosjekter på gang – både nyttige og mindre nyttige – og viser stadig stolt frem mine nye kreasjoner til Astrid Veronica, som av en eller annen grunn sjeldent lar seg imponere…

Hva er det kjekkeste du gjør når du har fri?

Det må være å tilbringe tid sammen med Astrid Veronica og de to fantastiske barna våre. For tiden jobber vi med å innrede loftsetasjen hvor Sander André skal få seg nytt rom.

Listen med små og store prosjekter både inne og ute sørger for at jeg har mer enn nok å ta tak i en tid fremover også. Vi får heldigvis mye hjelp fra resten av familien, en takk til de!

Ellers liker jeg å spille fotball og jeg var selvfølgelig med på Appex FC suksessen. Selv om Appex FC nå er lagt litt på is, spiller jeg fortsatt fotball. Da går det mest i innefotball med en liten gjeng i gymsalen på en gammel skole på Sandve et par ganger i uken.

Når jeg har fri-fri (ungene sover) er det godstolen i hjemmekinoen som er tingen. Der blir det både fotball, film og serier. For de fleste andre fotballinteresserte på jobb er det engelsk fotball som er greia, men jeg foretrekker heller den spanske ligaen hvor Barcelona er favoritten. Å slappe av med en Champions League-kamp en tirsdag- eller onsdagskveld er heller ikke feil!

Selv om fotball er kjekt, er det definitvt film det går mest i. Jeg har alltid hatt interessen og har nok konsumert over gjennomsnittet mye film, selv om det har blitt litt mindre den siste tiden på grunn av det nye tilskuddet i familien. Netflix og lignende tjenester er genialt, jeg bruker det mye selv, men jeg foretrekker fortsatt å eie en fysisk film som jeg kan sette i samlingen min. Det blir så og si alltid en ukentlig tur til Platekompaniet for å sikre et par filmer til helgen. Jeg ser det meste som kommer av ny film, men de fleste av mine favoritter er gamle action filmer fra 80- og tidlig 90-tallet :-)

Når natten lir på og jeg burde vært til sengs for lengst blir det gjerne litt gaming, iallefall i helgene. Da spiller jeg stort sett bare Counter Strike: Global Offensive. Det er et strategisk lagspill hvor man spiller 5 mot 5. Som både Frode og Kjetil har sagt tidligere i denne spalten er ikke gaming nødvendigvis usosialt, du kan til og med bli kjent med nye mennesker! For tiden spiller jeg mye med en skotte som jeg traff i en tidligere match.

Hva er det du liker mest med jobben din i Appex?

Det er definitivt alle de dyktige kollegaene mine. Jeg er også heldig som jobber innen et område som jeg alltid har vært interessert i og hatt som hobby før det ble en jobb. Når du jobber med ting du er så genuint interessert i blir det mer enn bare en jobb, jeg tror det er dette Fremmers kaller lidenskap! :-)

Jeg setter også stor pris på friheten og fleksibiliteten vi har i Appex, det er et stort pluss i en travel familiehverdag.

Hein André har kino i kjelleren og en stor filmsamling. Loddebolten er aldri langt unna :-)