Bli litt bedre kjent med webutvikleren og bonden Ernst!

Han har egentlig bare gått og ventet på denne muligheten til å øse om seg av sin lune humor. Lite ante vi hva denne sindige mannen har vært gjennom. Ernst er 29 år og har egen gård på Utvik på Karmøy. Her bor han sammen med Margrethe og sønnen Eliah. Snart blir de fire.

Ernst driver også familiegård med både sauer, vaktler, høns, gjess – og traktor!

Hva er det folk flest ikke vet om deg?

Det er mye folk ikke vet om meg!

For eksempel den gang på sykehuset, da jeg og min gravide samboer var på omvisning for å sjekke ut fødselsfasilitetene i god tid før D-dagen som er nå i februar 2014. Dette blir vårt andre barn så jeg regnet med at omvisningen skulle gå fint.

Halvveis inni tar jordmor oss med (vi var en liten gruppe på 10-12 stk) inn i en fødestue hvor den allerede begrensede tilgangen på oksygen kjapt ble inhalert og omdannet til CO2 av de «vordende». Da Jordmor etter hvert la seg ned på sengen for å demonstrere presstillinger, kjente jeg at fødselsangsten kombinert med den pressende følelsen av å bli kvalt av mitt eget utpust, tvang hjernen over i en slags primal overlevelsesmodus hvor mindre viktige kroppsfunksjoner som syn og balanse ble nedprioritert i forhold til viktigere egenskaper, som evnen til å undertrykke brekningsrefleksen.

Merkelig nok var jeg den eneste som måtte ned i knestående. Hvordan de andre deltakerne klarte å opprettholde fasaden vet jeg ikke, men jeg skyldte på ryggen og lot som ingenting resten av omvisningen.

Så vil jeg si at det er et krevende yrke, å være webutvikler altså. Derfor har jeg ansatt en dyktig utvikler i India til å ta seg av de mest pressende arbeidsoppgavene mine her i Appex. Når sjefen min, Hein Tore, gir meg oppgaver jeg ikke forstår, sender jeg dem videre til Sanjay og spaserer ut i den flotte dineren vår og tar meg en kopp kaffe. Etter at jeg har drukket opp og samtidig benyttet sjansen til å ta et slag biljard, danser jeg tilbake til pulten min og videresender det ferdige produktet til Hein Tore.

Denne ordningen fungerer såpass bra at jeg nå vurderer å skaffe meg en ekstrajobb å kjøre samme opplegget der. Det er meg et mysterium at ikke flere driver å outsourcer jobben sin til India…Bollywood it is!

Apropos, jeg har vært på TV! Det er det ingen som vet. Da jeg studerte historie ved Universitetet i Stavanger fikk jeg meg en liten ubetalt ekstrajobb som filmanmelder i TV-Vest. Opplegget var slik at jeg gikk på de pressevisningene jeg ville og møtte deretter i et improvisert studio i TV-Vest’s toalettfasiliteter for å spille inn en kort overfladisk kommentar om hvordan jeg synes filmen var. Det hele oset av «lokaltv» og jeg prøvde så godt jeg kunne å unngå å se meg selv på skjermen.

Det absolutte lavpunktet i karrieren kom da jeg etter å ha sett storfilmen «Lady Chatterly’s Lover», i et øyeblikk av sinnsforvirring, innbilte meg selv at filmen ikke var så verst tatt i betraktning, og gav åpenhjertig uttrykk for dette i et kort intervju med en av TV-Vests programledere. Jeg sluttet som filmanmelder ikke så lenge etter dette.

Hva er det kjekkeste du gjør når du har fri?

Ingenting! (er det lov å si det?) Av og til er det deilig å bare skru av hodet og sakte utvide gropen i sofaen. Utenom det er det selvfølgelig koselig å tilbringe tid med familien ta seg en tur ut i ny og ne.

Hva er det du liker mest med jobben din i Appex?

Vet ikke hvor mange som er så priveligerte at de får lov til å arbeide med ting de har en genuin lidenskap for. Tipper hvert fall det er færre enn det burde være. Spennende og varierte arbeidsoppgaver kombinert med en utrolig fin gjeng med «Appexere» gjør at denne webutvikleren i hvert fall gleder seg til jobb hver dag!

Ernst og neste års nyttårsmiddag :-)