Driftsmelding: Vår leverandør Nordlo har blitt utsatt for et virusangrep, og dette påvirker også tjenestene til Appex og våre kunder. Arbeidet med gjenoppretting går framover. Nordlo oppdaterer løpende status her: nordlohaugesund.no

Møt Eivind Vea, senior systemutvikler i Appex.

Eivind er 41 år, og bor i Veavågen med sin kone Kris, som er doktorgradsstipendiat. Han er pappa til tre på 14, 5 og 2 år.

Eivind Vea foran en gigant av en bokhylle – en leseglad familie!

Hva er det folk flest ikke vet om deg?

Jeg har vært gatemusikant i 11 land! Det var i studietiden at jeg var med i et orkester som fant ut at vi ville prøve om showet vårt også fungerte i utlandet. I én måned var vi på tur nedover Europa og opptrådte på gata i de største byene. En utrolig tur, der flere sov ute når det skorta på pengene, og vi kom i klammeri med både politi og andre gateartister – som mente vi stjal publikummet. Den beste plassen å spille vår glade dixiejazzfunkswingblueskøntrisamba-musikk var i Venezia. Vi spilte inn 3500 kroner på en halvtime – ganske okey for studenter på tur, ja! :-)

Det er mange som vil tro jeg tuller når det nå kommer frem at jeg liker å lage mat. Særlig mine medstudenter på 90-tallet, da Grandiosa og Cola var hjørnesteinene i kostholdet mitt. Jeg og kona bruker heller timesvis på skikkelig god mat fra bunnen av enn å se på tv om kvelden. Godt, sunt og hyggelig.

Hva er det kjekkeste du gjør når du har fri?

Å reise troner høyt! Jeg har hittil besøkt 42 land, og har vært i flere a-typiske turistland som Laos, Burma og Libanon. I tillegg har jeg loffet alene på kryss og tvers i USA, der jeg til nå har vært i 30 delstater. Jeg liker veldig godt å reise alene, for da blir man tvunget til å være sosial og komme i kontakt med folk – og det blir det ofte gode historier av.

Film og musikk har alltid vært en stor interesse, men den får mindre pleie med små barn i hus. Da passer det bedre å lese bøker – et par kapitler ved anledning. Lesing er en hobby som virkelig har blusset opp igjen, og jeg er ganske altetende. Nå for tida er det mye amerikansk samtidslitteratur det går i, selv om jeg til stadighet havner tilbake til favorittsjangeren science fiction.

Hva er det du liker mest med jobben din i Appex?

Her er det en bra gjeng med faglig flinke folk, i et inkluderende sosialt miljø. Jeg lærer stadig mye nytt gjennom artige prosjekter. Man merker at Appex har et godt rykte, og da er det kjekt å si hvor man jobber. Det er imponerende å se hvordan bedriften har gått fra å være et lite nyoppstarta firma til å bli en betydelig aktør på Haugalandet på så kort tid.

Eivind peker og forteller entusiastisk – han har besøkt 30 delstater i USA.