Er du filmskaper? En som liker å lage film. Enten du er amatør eller profesjonell – eller rett og slett bare nysgjerrig på hvordan man jobber med filmproduksjon – er du velkommen til årets Filmkappløp!

Ett ord kan tolkes på så mange måter.

Under filmkappløpet samles filminteresserte amatører og profesjonelle for å lage en kortfilm på 48 timer med utgangspunkt i oppgave-ordet. I 2019 var ordet TILSAMMANS. Er du bosatt i Rogaland, over 16 år og interessert? Bli med for å utfordre deg selv, treffe andre filmentusiaster og ha muligheten til å stikke av med den flotte hovedpremien!

Under fjorårets kappløp deltok hele 15 filmcrew, og det ble en fest av en helg.

I år som i fjor møtes vi på Bedehuset Bar & Bazaar, fredag 14. august kl. 16:00 for å få utdelt årets oppgave og litt sosialt.

Når oppgaven er utdelt har du 48 timer på deg til å lage en film om emnet/ordet/begrepet.

Søndag møtes vi igjen for en felles visning av filmene hvor en jury kårer vinnerne. En amatør og en proff. Vinnerne kan vente seg en saftig premie. På premieren blir det selvsagt rød løper og bobler i glasset.

Talentene kjemper om en premie til en verdi av Kr. 5.000,-, mens de profesjonelle filmprodusenter kjemper om stipend på hele Kr. 20.000,- fra Filmkraft. 

I år som i fjor har vi inngått et samarbeid med TV Haugaland, som vil vise alle konkurransens filmer i sine sendeflater etter konkurransen.

Påmelding Filmkappløpet 2020

  • Et nummer vi kan nå ditt lag på før og under konkurransen.
  • Dersom du ikke har jobbet med filmproduksjon profesjonelt, men ønsker å delta, velger du filmtalent.
  • Vær så nøyaktig du kan med antallet. Det vil bli servering under arrangementet - og påmeldingene danner grunnlag for innkjøp. Du kan gi oss en tilbakemelding senere om tallet endrer seg :)
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Under kan du se vinnerfilmen (proff) fra 2019: "Sammen" laget av Gry Skogland